Mijn foto

Bevriende bloggers

Must see websites

« Opinio (een erg leuk weekend part 2) | Hoofdmenu | Twitter »

7-11-07

Reacties

Henk-Jan Winkeldermaat

Goh Rob, da's nou toch ook wat. Een kwartier geleden, voordat ik je stuk las, zei Monique dat we eindelijk eens de Elsevier de deur uit moesten doen, dat negatieve angstigmakende vingertje van 'Pas op uw geld!' op de cover en zo kon ze nog wel even doorgaan komt ons na jaren van jaarlijkse themaherhaling de neus uit.

Twitter daarentegen is voor mij een nieuwssource aan het worden waarbij ik vaak eerder tot nieuwe ontwikkelingen kom dan via andere online middelen. Je wordt door je netwerk (selectief zijn hierin is wel noodzaak) gewezen op bruikbare tips en linkjes. En dan heb ik het nog niet over het stellen van een vraag om een probleem op te lossen. Via je netwerk van intelligente voorlopers kom ik snel op de antwoorden.

En het is daarnaast ook gewoon wel gezellig, niet verplichtend als e-mail (waar in de maatschappij wordt verwacht dat je binnen 24 uur een reactie geeft) en ik merk NIET verslavend.

Zorg voor een juist netwerk, en je kunt veel uit Twitter halen. Het kost inderdaad ook tijd. Het ligt echt aan je prioriteiten of Twitter voor je gaat slagen.

Ik zit er soms dagen niet op, en plaats dan ineens weer eens een berichtje en krijg daarop weer reactie en tips of gelukwensen. Gewoon leuk.

Die voorbeelden die je aanhaalt zijn natuurlijk wat overtrokken (elke scheet twitteren), die twitteraars heb je er ook bij zitten maar die hoef je vervolgens niet te volgen.

Volgens mij ga ik deze reactie nu even twitteren. :-)

Rob

Hi HJ,
Tja. Het zal inderdaad veel te maken hebben met wie je volgt. Maar een aanzienlijk nadeel vind ik ook het volgen van "halve" discussies tussen een partij die je wèl volgt en respondenten die je niet volgt. Ook bij hen kan je je dan wel weer aanmelden, maar waar blijf je dan met je selectieve keuzes.

Uiteraard -en daar is de colum een ideale uitlaatklep voor :) - heb ik het lekker vet aangezet. Maar daarom zijn mijn voorbeelden niet minder aan de praktijk ontleend.

Mijn stellingname is, dat er sinds "bellen met z'n tienen tegelijk" weinig is veranderd (het medium en de participatie-kosten wellicht).

Ook toen zal er zo af en toe een zinvolle discussie zijn gevoerd, een complimentje zijn uitgedeeld of een tip gegeven. Maar om Twitter nu als innovatief "prachtvoorbeeld van elektronische communicatie" op te hemelen gaat me gewoon te ver.

Er is niks mis met oude wijn in nieuwe zakken. Maar voor wat betreft de puberale of de sociaal pathetische excessen, graag buiten mijn gezichtsveld s.v.p.

Om met Robert de Niro te spreken in één van zijn maffiavertolkingen: what happens in the liquerstore, stays in the liquerstore...

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.